Składniki:
SERNIK:
- 1kg twarogu pół tłustego (dokładnie zmielonego w maszynce)
- szklanka cukru pudru
- 500g jagód
- 3 łyżeczki żelatyny
- 200ml śmietany 30%
- 300g nutelli
- duża paczka krakersów (chyba ok 200g)
- tabliczka białej czekolady
- 100ml śmietany 30%
Krakersy zmielić na pył. Wymieszać z nutellą. Wyłożyć do blaszki 24x24 lub tortownicy 24cm i uklepać. Schować do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (ok 1/3 szklanki). Wszystkie składniki na sernik zmiksować wraz z żelatyną. Wylać na spód. Wstawić do lodówki. Ganache: czekoladę rozpuścić ze śmietaną. Rozprowadzić po serniku. Schłodzić w lodowce.
No comments:
Post a Comment