Składniki na spód:
-
120g zimniej margaryny
- 200g mąki
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 jajo
Składniki na masę serową:
- 750g sera (ja dałam śmietankowy o taki)
- 3 jajka
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 200 g śmietany 30%
W
misce zmiksować jajka z cukrem aż będą puszyste i jasne, dodać
śmietanę, twaróg, a na koniec przesiany przez sitko budyń i dokładnie wymieszać. Masę powoli wylać na podpieczony spód. Piec 30 minut w 180oC. Potem zmniejszyć temp. do 120oC i piec jeszcze ok 40 minut aż sernik będzie ścięty (środek może zostać galaretkowaty ale lekko!). Wyjąć, przestudzić.
Jabłka:
Dwa duże jabłka obrać, pokroić na ćwiartki a te jeszcze na 3-4 tak aby powstały plasterki. Wrzucić na patelnię, dodać łyżeczkę masła, łyżkę cukru i łyżeczkę cynamonu. Smażyć aż będą miękkie ale nie mogą się rozpadać. Ułożyć na serniku i wstawić do lodówki na noc. Gotowe!
Polecam zrobić karmel. Nie taki diabeł straszny. ;) Daję link do zrobienia, bardzo mi pomógł. SMACZNEGO MISIE! <3 KARMEL KLIK KLIK
![]() |
ah moja miłość |
No comments:
Post a Comment