Składniki:
- ok. 700 g słodkich twardszych jabłek
- 1/2 szklanki cukru
- garść rodzynek
- ok. 50 g orzechów(ja dałam migdały i laskowe)
- 3 jajka
- 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ok 80g czekolady dowolnej
- 4 łyżki śmietanki 30%
Jabłka
obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w jednakowej wielkości
kostkę. Dodać rodzynki i posiekane orzechy. Wsypać
cukier i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić.
Jajka zmiksować z kremem czekoladowym i dodać jabłka razem z bakaliami. Wymieszać za pomocą łyżki, a na końcu wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Po wymieszaniu przełożyć do dużej keksówki (10 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 40-50 min. Polać czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką.
Jajka zmiksować z kremem czekoladowym i dodać jabłka razem z bakaliami. Wymieszać za pomocą łyżki, a na końcu wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Po wymieszaniu przełożyć do dużej keksówki (10 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 40-50 min. Polać czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką.
Smacznego :)
![]() |
PRZEPIS Z |
No comments:
Post a Comment